Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Jeg har været væk herfra længe… Vi har simpelthen været så presset, at det eneste jeg har haft overskud til er min familie. Jeg har før fortalt om min ene søn som har lidt meget af angst og skolevægring (det har jeg fortalt om her)

Jeg skal nok fortælle om det i et andet indlæg, men kan da kort fortælle, at efter en periode fra efteråret sidste år til vinterferien i år, har min søn haft det rigtig godt. Men efter vinterferien kom angsten og skolevægringen tilbage for fuld musik.. Det har været og er simpelthen så ekstremt hårdt. Men vi føler heldigvis nu, at vi er i gode hænder og vi bliver taget seriøse..

Nå, men det var lige en kort forklaring på mit fravær herfra..

Siden vinterferien har jeg stort set ikke bagt. Men jeg har forsøgt mig med et ølandsbrød eller grydebrød som det også hedder.. Det er simpelthen noget af det lækreste brød jeg længe har smagt.. Og selvom det er noget ventetid så er det noget af det nemmeste.. Det overraskede mig faktisk lidt..

Du skal bruge;

Fordej (1. dag)

en lille klump gær – på størrelse med en ært
150g vand
150g sigtet ølandshvedemel

Dej (dag 2)

15g.gør
8 dl. lunkent vand
30 g. salt
fordejen fra dagen før
650 g ølandshvedemel
600 g.hvedemel

Dag 1
Bland alle ingredienserne, og kom dejen i en lufttæt beholder. Lad den stå på køkkenbordet i 12 timer.

Dag 2
Opløs gæren i vandet. Tilsæt resten af ingredienserne, men lad lidt af melet blive tilbage. Ælt dejen i mindst 5 min. Tilsæt mere mel og vand hvis der er behov for det. – dejen skal være lidt klistret. Lad dejen hæve i 30 min. Ælt det herefter i gennem, og enten kan du dele det i 2 brød eller også kan du bage det i sådan en støbejerns gryde – som kan tåle at komme i ovnen. Min er fra i Ikea.. Du kan også bruge en stegeso.

Tænd ovnen på 200 grader og stil den tomme gryde derind. Efter 15-20 min. tager du gryden ud og hælder dejen derned – pas på du ikke brænder dig. Lav nogle ridser med en kniv i overfladen af brødet og pensl med vand eller mælk. Stil brødet i ovnen med låg på. Lad det bage i 15-20 min og tag så låget af og bag brødet færdigt. Det tager ca. 15 min. Lad brødet køle af, vend du ud af formen og vupti så har du det lækreste stooore grydebrød..

 

P.s. Jeg laver fordejen om aftenen – så er brødet klar til at blive bagt næste dag… Og fordejen må gerne stå mere end de 12 timer..

God fornøjlse.. 🙂

IMG_1154 IMG_1157IMG_1152