Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Første gang jeg lavede vandbakkelser var i hjemmekundskab i 7. b, og resultatet dengang var katastrofalt.. Det blev til sådan nogle små hårde kugler som på ingen måde mindede det mindste om vandbakkelser. De smagte forfærdeligt, og faktisk gik der rigtig mange år før jeg prøvede igen.. Men så lykkes de til gengæld også.. Det man skal passe på med er at de godt kan falde sammen, så du må ikke åbne ovnen før du er sikker på de har fået nok.. De vokser helt vildt og får sådan en flot gylden farve – så er de færdige.. 🙂

 

dej til vandbakkelser;

100 g. smør
3 dl. vand
150 g mel
1 spsk sukker
1 tsk vanilje
4 æg

tænd ovnen på 200 grader

Varm vand og smør op til smørret er smeltet. Tilsæt melet, sukker og vanilje og rør godt med en grydeske, piskeris eller lign. Rør godt til dejen er fast og slipper gryden. Stil gryden til side og lad den stå nogle minutter til den er lunken.Tilsæt æggene  – et ad gangen. Rør godt. Tilsæt næste æg pisk godt og fortsæt indtil dejen er blød uden at være flydende. Hæld dejen op i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i den størrelse du ønsker (husk de vokser meget i ovnen). Sprøjt vand på dem med en vandforstøver og drys evt. med lidt flormelis..

Bag vandbakkelserne i ovnen i 15-18 min.(husk at du ikke må åbne for tidligt – så falder de sammen)

Mens vandbakkelserne bager kan du lave cremen.. Jeg laver den samme creme som jeg lavede til de gammeldags fastelavnsboller – den opskrift finder du her

Når vandbakkelserne er kølet af kan du fylde dem med creme, og drysse flormelis over (eller lave glasur)

IMG_0659IMG_0660IMG_0663

0EA0F72A-184D-476F-A39D-1CC7C768539B