Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Der er ikke noget bedre end chokoladekage, og jeg har virkelig mange forskellige opskrifter på chokoladekager.. Mine drenge har madkundskab i skolen, og den ene af dem kom hjem med et lille opskrifts hæfte den anden dag. Der er nogle forskellige opskrifter i hæftet og en af dem er så på denne her svenske chokoladekage.. Den er anderledes end dem jeg ellers plejer at lave – i den her opskrift skal der bl.a. sirup og brun farin i.. Den er virkelig lækker.. Den er rigtig god til frugt eller is..

Opskrift på svensk chokoladekage

150g smør
200 g. chokolade
2 dl. brun farin
1 dl. lys sirup
3 æg
2 dl mel
3 spsk kakao pulver
1 tsk bagepulver

Tænd ovnen på 200 grader

Smelt smørret og når det er smeltet hældes chokoladen i (chokoladen skal lige hakkes først). Smelt chokoladen ved svar varme og under omrøring. Når chokoladen er smeltet tages den af varmen. I en skål piskes æg, farin og sirup indtil sukkeret er opløst. Imens der piskes hældes chokolade/smør blandingen i. Si mel og bagepulver sammen og vend det i chokolade blandingen. Hæld dejen i en smurt springform, og bag den i ca. 20 minutter.. Kagen skal være blød i midten når den er færdig

Jeg smeltede lidt hvid chokolade som jeg hældte i en tynd stråle over kagen.. 🙂

IMG_0816