Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Endnu engang har jeg lokket en opskrift ud af min Bedste. Sidst var det jo de her kanelsnegle jeg fik opskriften på. Og nu har jeg så fået en nem og god opskrift på fastelavnsboller med creme i.. De er helt vildt gode og nemme at lave. Det er virkelig ikke en særlig kompliceret opskrift. Lige noget for mig.. 🙂

Nå, men du skal bruge;

500 g. mel
200 g. smør
50 g. sukker
50 g. gær
2 dl. mælk
½ tsk kardemomme

¨Tænd ovnen på 220 grader

Lun mælken til det er lunken. Opløs gæren i mælken. Når gæren er opløst blandes resten af ingredienserne der i. Ælt dejen godt og grundigt til det er ensartet. Lad det hæve til dobbelt størrelse (ca. ½  time). Imens kan du lave cremen.

Når dejen er hævet skal den deles i 24-25 lige store stykker (mere eller mindre). Rul hvert stykke ud til firkanter som er ca. ½ cm. høje. Læg en lille spsk. creme i midten og saml hjørnerne. Jeg bruger lige lidt tid på at få lukket alle huller der kan være – bare så cremen ikke flyder ud.. Læg fastelavnsbollen med samlingen nederst. Pensl med et sammenpisket æg, og bag dem i ca. 15 min. Lad dem køle helt af og pynt med glasur.

Opskrift på creme;

1/3 l mælk
20 g. smør
70 g. sukker
70 g. æggeblommer
30 g. mel
vanilje

Bland æggeblommer og 3/4 af sukkeret og pisk det til det er lysegult. Si melet og tilsæt det i æggeblommerne.  Rør godt.. I en gryde blandes mælk, smør og resten af sukkeret. Få det op og koge. Hæld halvdelen af mælken i skålen med æggeblandingen og rør det godt sammen, og hæld det herefter tilbage i gryden med resten af mælken. Lad det koge op men husk at røre godt i det. Når det tykner skal det tages af varmen. Tilsæt vanilje, og hæld det herefter i en bradepande (så køler det hurtigere af).

IMG_0656IMG_0658

A9906BD7-B6A7-49CA-9A7A-91E0093878FF

C2D6A895-313D-4764-A763-8A6170DE022B