Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Denne her opskrift er en af de ældste jeg har.. Altså forstået på den måde, at det er en af de første kager jeg har bagt.. Det var dengang min interesse for at bage startede, og så fik jeg en dag et stykke af denne her kanelkage som min tante havde bagt. Og det var helt ærligt det bedste stykke kage jeg havde fået nogensinde.. Jeg fik opskriften, og siden har jeg bagt denne kage mange, mange gange..

Opskriften giver en stor kage. Altså sådan en som kan være i ovnens bradepande.. Derfor er den også god til hvis man skal ha` mange gæster eller hvis børnene skal dele kage ud i børnehave eller skole.. Du kan selvfølgelig også bare halvere mængden der skal i kagen også har du stadigvæk en kage som fylder en almindelig bradepande..

Opskrift på Kanelkage

175 g. smør
7 ½ dl kærnemælk
500 g. sukker
600 g. mel
3 spsk kanel
3 tsk. natron

Glasur

175 g. smør
350 g flormelis
3 spsk. kakao
1 æg

Tænd ovnen på 200 grader

Smørret smeltes, og imens blandes alle de andre ingredienser. Hæld smørret i dejen og rør godt. Dejen hældes i en smurt form og bages i ca. 20 min

Når kagen er taget ud af ovnen laves glasuren.

Smørret smeltes og blandes med flormelis og kakao (bland gerne flormelis og kakao inden så du undgår kakaoen klumper). Pisk ægget – sørg for at pisk godt og grundigt til ægget er blandet helt med glasuren. Det varmes op uden at det koger.. Det får sådan en flot og blank konsistens . så er det klar. Hæld glasuren over den lune kage..

AEAF1FE5-0C19-4634-BF71-6A45331DA431 67C1FD81-0892-4914-B0BC-22B2AF4E9AB6