Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Min ældste søn skal konfirmeres til maj, og derfor skal han i kirke 8 gange inden konfirmationen. Præsten ser gerne at forældrene deltager så vidt muligt, og da kirken ligger i den by hvor det meste af min familie bor tager vi på besøg bagefter.. Det er min bedste vi besøger, og hun bager altid – særligt i weekenden, og sidste søndag var der nybagte kanelsnegle da vi kom ned til hende.. Åhh hvor der bare ikke findes noget bedre.. Jeg har flere forskellige opskrifter på kanelsnegle, men jeg har ikke haft min bedstes.. Før nu- for jeg bad hende om den og hun remsede den selvfølgelig bare op.. Noget af det er på slump.. Men nu har jeg prøvet hendes opskrift, og den er simpelthen så nem (hvilket jo er noget jeg elsker).. Det eneste jeg synes er træls er at det der gode kanel i midten flyder ud når det bliver bagt.. Jeg har før lavet nogle kanelsnegle, jeg tror det var Mette Blomsterbergs kanelsnegle, hvor de skulle i sådan nogle muffins papirs forme inden de kom i ovnen, og det gjorde at kanelen ikke flød ud.

Nå men her er min bedstes opskrift på kanelsnegle;

75 g. smør
2 ½ dl mælk
35g. gær
500g. mel
1 tsl kardemomme
50g.sukker

Opløs gæren i mælken og tilsæt resten af ingredienserne. Rør godt, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 220 grader

Til kanelfyldet bruger jeg

150 g. smør
sukker og kanel (Så meget som du synes der skal i – det var noget af det på slump 😀 )

Rør smør, sukker og kanel godt sammen.

Når dejen er færdig hævet rulles den ud, smøres med kanelfyldet, rulles sammen som en roulade. Skær sneglene ud så de er ca. 2 cm. brede, læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv dem et lille tryk, pensl dem med æg og put dem i ovnen indtil de er gyldne.

Lad dem køle af og put glasur på

 

Jeg fik ca. 20 kanelsnegle ud af denne portion..

IMG_0463IMG_0464