Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Jeg følger hende her på facebook: www.mycupcakeaddiction.com. Hun laver altså nogle vilde kager indimellem, og har tit inspireret mig.. Også fordi de kager hunlaver tit virker enkle og nemme at gå til, men stadig er de simpelthen så seje.. Hun har bl.a. lavet en oversize snickers, twix osv.

Nå, men på facebook så jeg så hun havde lavet sådan nogle toblerone cupcakes, og de så simpelthen så lækre ud.. De består af en chokolade cupcake hvor der bliver skåret et hul i midten. Så skal der laves en ganache af toblerone og fløde som hældes i hullet i cupcaken (toppen der blev skåret af, da hullet blev lavet skal på igen for at dække ganachen). Så laves der en frosting af smør, fløde, flormelis og nogle skefulde af ganachen. Frostingen sprøjtes på og dekoreres med et par stykker toblerone og noget af ganachen,, De er så lækre de kager.. Den der toblerone ganache smager fantastisk,,,,

Linket til opskriften er her Toblerone cupcakes

Men jeg skriver den også lige herinde.. Der var nogle enkelte ting jeg ændrede, men ellers fulgte jeg hendes opskrift..

Toblerone ganache;

200g. toblerone (hun bruger 400 g. men jeg kunne ikke skaffe mere en 200 g. og det smagte helt fint)
150ml. fløde

Til pynt;

4-6 små toblerone som er brækket i stykker af 2-3
Hun smelter også chokolade som hun laver sådan nogle stykker af, men det kunne jeg ikke nå

Chokolade cupcakes;

170g. mel, som er blevet siet
155g. sukker
110 g. blødt smør
110 g. vand
30 g. kakao pulver
2 æg
20 g. olie (jeg brugte solsikke olie)
2 spsk. bagepulver
1 tsk vanilje

Frosting

110 g. smør
½ vanilje stang eller 1 tsk vanilje paste (jeg har sådan en tube med vanilje paste fra dr. oetker)
600-650 g. flormelis
1-2 spsk fløde eller sødmælk

Tænd ovnen på 180 grader

Bland mel og bagepulver, og bland herefter resten af ingredienserne i. Rør det til det er godt luftigt. Hæld dejen op i 12 cupcakes forme – min var en størrelse mellem de små og de store/almindelig så der blev til 14 cupcakes. Bag dem i 14-18min.

Når de er færdige skal de køle af. Imens de køler af kan du lave Toblerone ganachen. Jeg hakkede tobleronen  i mindre stykker og lagde dem i en skål sammen med fløden. Så gav jeg det ca. 30 sekunder i mikroovnen, rørte rundt, og så fik det ca. 10 min mere og så var det fint. Lad det køle af. Når både cupcakes og ganachen er afkølet skæres der et hul i toppen af hver cupcake. Jeg brugte en lille skarp kniv. Hæld derefter ganachen ned i hullet, og sæt toppen (den du skar af) på igen.

Frosting

Put smørret i en skål og rør godt til det er luftigt. Hæld flormelis i lidt ad gangen, og til sidst tilsættes vanilje og fløde/mælk. Rør godt til frostingen er lys og luftig.

Hæld nu 3-5 spsk.Toblerone ganache i. Put det i en sprøjtepose og sprøjt det ud på dine cupcakes. Pynt med stykker af Toblerone og ganache. Jeg tog en gaffel og dyppede den i ganachen og så dryppede jeg det sådan lidt tilfældigt over kagerne..

Et lille tip; formene skal ikke fyldes til kanten med dej, for de hæver meget op

F925DA22-180E-4F6C-AF67-081E5FA7E0B3 963DB1E8-6923-44E1-A12A-B8CD09CA7373 5A0E7C4C-C536-4FF3-BEBC-A311EF17F9EC