Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Jeg har bagt lidt forskellige kager her det sidste stykke tid.. Der var nogle opskrifter som jeg ikke har bagt længe, og så var der nogen som jeg aldrig har bagt, men som jeg har haft helt vildt lyst til at prøve at bage.. Den her kage, som I får opskriften på lige om lidt, har jeg ikke lavet i mange år.. Jeg kunne ikke huske opskriften, men en dag hvor jeg gik alle mine opskrifter i gennem, fandt jeg den… Endelig.. Den er simpelthen så nem at lave, og den smager så godt.. Jeg sidder faktisk og spiser resten af den lige nu, og den smager stadig skønt.. Den blev lavet i forgårs..

Nå, men her er opskriften 🙂  :

Bund;

4 æggehvider
250 g. sukker
75 g. fint hakkede mandler
90 g. knuste tvebakker

Fyld/topping:

125 g. sukker
4 æggeblommer
1 tsk vanilje ekstrakt
75 g. smør

Tænd ovnen på 180 grader

Start med at piske æggehviderne og bland sukkeret i.. Pisk det til at det er hvidt og sådan en lidt sej masse. Bland de fint hakkede mandler i (mine var nærmest som mandelmel) og bland også tvebakkerne i (dem knuste jeg ved at putte dem i en frysepose, og så rulle en kagerulle over dem). Vend mandler og tvebakker i æggehvide massen til det er godt blandet sammen. Hæld det i en smurt springform og bag den i ca. 20 min.

Mens bunden bager kan du lave fyldet.. Put æggeblommer og sukker i en gryde og bland det godt sammen. Få det op at koge mens du rører godt. Hæld vanilje og fløde i og rør godt. Når det hele er blandet godt sammen tager du det af varmen, og putter smørret i. Når det er smeltet rører du det godt sammen.

Når bunden er kølet af hældes fyldet på. Lad det køle af – gerne i køleskabet, og så er den egentlig bare klar til at spise.. 🙂

IMG_0579IMG_0578