Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Morgenmaden er et af de vigtige måltider. Jeg kan i hvert fald mærke på mig selv, hvis jeg ikke har nået at få min morgenmad. Jeg synes ikke rigtig jeg har særlig meget energi hvis jeg er sprunget over morgenmaden..
Men tit synes jeg også bare det er svært at stå og lave det helt store morgenmadsbord.. I hvert tilfælde i hverdagene.. Men nu jeg er begyndt at lave grød om morgenen.. Det blev ikke modtaget helt super godt i starten, men det bliver mere og mere accepteret af resten af familien… Det er egentlig bare en ganske almindelig havregrød ,men med forskellige slags toppings.. Og mht. toppings så er det jo egentlig bare fantasien der sætter grænsen.. Jeg kommer bare med et bud på hvordan det kan gøres.

Til havregrøden bruger jeg:

1 kop grov valset havregryn
3 kopper vand
lidt salt
lidt mælk

Bring havregryn og vand i kog, og tilsæt lidt salt.. Lad det koge godt under omrøring, og skru herefter ned til medium varme. Det skal stå i ca. 10-15 min (ør med jævne mellemrum så det ikke brænder på). Tilsæt et sjat mælk og rør godt. Grøden skal være lækker og blød,og ikke for klumpet..

Denne portion skulle være nok til 4-5 personer..

Fordel i tallerkener. Jeg gør det at jeg laver 5 tallerkener med 5 forskellige slag toppings på.. Også vælger man det man helst vil ha`.

På billedet er der en tallerken med bær og akacie honning, en med rørsukker, en med brun farin.. Og ellers laver jeg dem med sukker og smørklat, sukker og mælk, bær som lige har fået et lille opkog, du kan også blande en ske kakaopulver (den uden sukker) i en portion og så hælde honning over, eller mose en kvart banan og blande med grøden og så skiver af banan ovenpå drysset med kokos, eller blande grøden med æbler og kanel… Der er mange forskellige muligheder.. Men prøv dig frem, og fortæl gerne hvordan du laver din grød..

img_0336