Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Først og fremmest; godt nytår til jer allesammen. Jeg håber I har haft en rigtig hyggelig aften.

Det er lidt sjovt, for når vi går ind i et nyt år så tænker jeg altid over hvad mit nytårsfortsæt skal være. F.eks. at jeg vil spise sundere, begynde at løbe osv.. Og de tanker har jeg da bestemt også gjort mig denne gang. Men jeg er bare ikke så god til at få det overholdt… Løbeturen udsætter jeg hele året i gennem, og mht. at spise sundere så spiser jeg da selvfølgelig sundt, men er også bare kommet frem til at jeg er alt for madglad til at kun at spise sundt. Der skal være plads til at “skeje ud”… Det skal så bare ikke være hele tiden.. Men i år har jeg besluttet noget lidt andet.. Jeg har besluttet, at jeg vil blive bedre til at lave mad. Jeg har fortalt før at jeg ikke er særlig god til at lave mad, og at det mere er bagværk og desserter jeg tager mig af. Men vi har været så dårlige til at få lavet madplaner i 2016, og jeg ved ikke noget værre end at man står der kl. 16.00 og ikke ved hvad man skal lave til aftensmad. Så jeg har besluttet mig for at lave madplaner hver uge i 2017.. Så er det spændende om jeg kan overholde det.. Eller det skal bare overholdes.. Og jeg har besluttet at jeg vil dele dem med jer.. Jeg kommer til at lægge opskrifter op på vores aftensmad, og så kan I bruge dem som inspiration eller hvordan I lige har lyst… 🙂

Jeg er gået i gang med planlægningen, og kan fortælle at i dag står den på rester fra nytårsaften herhjemme. Men jeg har en helt vildt lækker opskrift på en nem aftensmad som smager så godt, og som du bliver mæt af på en rigtig god måde.. Denne opskrift kan både bruges som aftensmad, men den kan også bruges som “madpakke”. Jeg har lavet det og pakket det ned i plastic bøtter – i køleskabet også tages det frem til middag. Det kan sagtens spises koldt..

Salsakylling med ris og bønner

1 pk kyllingebryst (ca. 450 g.)
2 peberfrugter (jeg brugte 1 rød og1 gul)
1 rødt løg
1spsk. tacoblanding (man kan få sådan nogle breve med tacokrydderi til at blande i kød – det er bare sådan en blanding jeg har brugt)
1 glas salsa
ca. 500g ris
1 dåse bønner
1 dåse majs
1 line
lidt olivenolie
salt og peber

Tænd ovnen på 200 grader

For en bageplade med sølvpapir. Skyl peberfrugterne og skær dem i skiver. Skær også læget i skiver – de skal ikke være helt så tynde som på billedet (mine de tyndeste brændte lidt på). Læg kyllingen midt på bagepladen og hæld lidt olivenolie på, drys herefter tacoblandingen over. Læg peberfrugterne på den ene side, og løgene på den anden side – drys med salt og peber på både grøntsager og kylling. Put godt med salsa på kyllingestykkerne, og stil det i ovnen. Det skal have ca. 25 min.. Kog risene efter anvisningen på pakken.

Når risene og kyllingen er færdig skæres kyllingen i skiver. Hvis det skal bruges som madpakke er det en god ide at bruge sådan nogle lufttætte plast bøtter. Læg ris i bunden af bøtterne, bønner i det ene hjørne, majs ved siden af, lidt salsa, løgene, peberfrugterne, kyllingeskiver øverst og en skive lime.. Hvis det skal bruges som aftensmad anretter du det bare som du synes er bedst.. Det smager helt vildt godt, og kan som sagt spises både varmt og koldt..

img_0068

img_0067

img_0069

img_0070

img_0071