Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Vaniljekranse er den type småkage som jeg bare skal bage i julen.. Jeg ved egentlig ikke hvorfor – udover at den selvfølgelig smager rigtig godt.. Jeg tror måske det kan have noget at gøre med, at vaniljekranse bagte min bedste hvert år da jeg var barn… Og hun bager stadig vaniljekranse.. Vi er en kæmpe stor familie hvor rigtig mange kommer hjem til hende 1. juledag til en god traditionel julefrokost.. Og her sørger hun altid for at der er bagt en masse småkager, og selvfølgelig er der massevis af vaniljekranse.
Vi bagte det også hjemme ved mine forældre i julen, og jeg tror simpelthen det er derfor at det bare er en af slags julesmåkager som jeg skal bage..

Nå men jeg har prøvet mange forskellige opskrifter på vaniljekranse.. Der er særlig en jeg er helt vild med, og det er den opskrift jeg har fra Den Gamle By.. Den er meget anderledes end f.eks. dem min bedste bager.. Den er mere grov og rustik i det, men den er virkelig god.. Jeg delte opskriften sidste år: opskrift på vaniljekranse fra Den Gamle By

Den her opskrift på vaniljekranse er virkelig også god. Det er en opskrift fra Claus Meyer.

Du skal bruge;

300 g. sukker
300 g. smør
1 stang vanilje
400 g. mel
1 æg
50 g. fint hakkede mandler

Rør smør og sukker lyst og luftigt. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukker. Bland det i smør/sukker blandingen. Rør ægget i blandingen, tilsæt melet lidt efter lidt til dejen er en god ensartet masse. Jeg synes dejen var lidt blød i det så jeg tror sagtens man kan bruge en sprøjtepose (stof) med en stjernetyl også sprøjte dem ud på den måde. Jeg valgte at lægge det i køleskabet og så bruge en kødhakker med stjerneform.. Det gik derud af, og var så nemt. De fik 7-8 min i en 200 graders varm ovn.

img_0124

img_0125

img_0126