Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Endnu en af de småkager som, efter min mening, hører julen til. Lige som vaniljekransene er jødekagerne nogen som jeg med 100% sikkerhed bager hvert år til jul.. Egentlig er de helt utrolig nemme at bage for det er meget få ingredienser der skal i, men lige så nemme de er at bage lige så godt smager de..

Forresten så kunne overskriften på det her indlæg også ha´ været: jødekagen der blev til en vaniljekrans..! Jeg havde lavet en vaniljekranse dej tidligere på dagen som jeg havde lagt i køleskabet. Da jeg havde lavet dejen til jødekagerne kom den også i køleskabet, og da vi så skulle lave jødekagerne hentede jeg dejen i køleskabet og fik min datter til at rulle den ud. Hun sagde godt nok flere gange at hun synes den var lidt underlig, og mega svær at rulle tyndt ud.. Nå men hun fik rullet den ud og fik lavet en plade som blev bagt.. Og først der gik det op for mig at det var vaniljekranse dejen der var blevet brugt.. 😀 Men altså de smager fint nok… Resten af dem blev dog lavet med den rigtige dej.. 😀

Nå men opskriften på jødekager kommer her:

250g. mel
½ tsk bagepulver
1 tsk vanilje (jeg bruger sådan noget vaniljepaste fra dr. oetker, men ellers så bare brug vaniljesukker eller en halv vaniljestang blandet med sukker)
175 g. smør
1 æg
125 g. sukker

Et æg til at pensle med og kanelsukker til at drysse oven på småkagerne

Tænd ovnen på 180 grader

Rør sukker og smør lyst og luftigt. Bland ægget og vanilje i og rør godt. I en anden skål blandes mel og bagepulver sammen, og blandes herefter i smørblandingen. Ælt det godt, og stil det på køl i et par timer.

Rul dejen tyndt ud (maks ½ cm), og brug udstikkere eller et glas til at forme småkagerne. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med æg og drys med kanelsukker. Bag dem i ovnen i ca. 8-9 minutter

img_0206