Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

De her kager er nogle kager som jeg bager hvert år.. Egentlig er det jo (som jeg skrev) honningkager, men jeg har faktisk valgt at skifte honningen ud med sirup. Jeg elsker smagen af sirup, og den giver en god, sådan lidt karamelagtig smag i de her kager. Det behøves man jo ikke at gøre – hvis man hellere vil bage honning kager så er det bare honning man bruger. Faktisk så hedder de her kager gingerbread cookies på engelsk.

Det er sådan nogle kager hvor man kan lave en helt masse figurer – så det er en opskrift som er perfekt til en bagedag med børnene. De her kager skal nemlig også dekoreres med glasur bagefter.

De smager virkelig godt, og man kan sagtens lave dejen dagen før, og så bare opbevare den i køleskabet. Dejen er nemlig bedst hvis den er kold. Denne her opskrift kan godt minde en lille smule om svenske peberkager, men kun en lille smule :). Dem har jeg også en opskrift på som jeg vil dele inden længe.

 

Opskrift på honningkager/sirupskager 🙂

400 g. mel
1 tsk natron
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kanel
1/4 tsk muskatnød
1/4 tsk. stødt nelliker
100 g. smør
100g. sukker
1 æg
3 dl. sirup eller honning.

Glasur;

250 g. flormelis
past. æggehvide

 

Rør smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og siruppen, og rør godt til er det en ensartet masse. I en anden skål sies mel, natron og krydderier sammen. Tilsæt melblandingen lidt ad gange og rør godt til det er blandet godt sammen. Synes du dejen virker for klistret så tilsætter du lidt mere mel.Men bare pas på at dejen ikke bliver for tør. Pak dejen ind og stil den på køl i et par timer, men også gerne til næste dag.

Når dejen er kold kan du gå i gang.

Tænd ovnen på 180 grader.

Drys lidt mel på dit bord og begynd så at ruller dejen ud. Jeg ruller ikke hele dejen ud på en gang, men tager en klump ad gangen. Jeg ruller dejen ud til ca. ½ cm. tykkelse.Og så er det bare at stikke de figurer ud man ønsker. De bages i 8-10 min. Når de er kølet af kan de dekoreres.

Jeg laver en glasur af flormelis og lidt æggehvide. Jeg ved faktisk ikke hvor meget æggehvide jeg bruger – jeg hælder bare lidt i til jeg synes glasuren har den rigtige konsistens,, Og den er ikke for tynd og ikke for tyk.. 😀

De her kager smager virkelig, virkelig godt. Og så selvom der ikke glasur på. Der er simpelthen så meget smag i dem.. God fornøjelse – skriv gerne og fortæl hvad jeres yndlings julekage er.. 🙂

img_0098

img_0097