Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Som jeg tidligere har skrevet så er juleforberedelserne så småt gået i gang herhjemme.. Jeg er i gang med 2 alternative adventskranse – en med slik og en med sukker (jeg viser dem i et andet indlæg). Så har jeg bagt fedtebrød, og den opskrift kan du finde her. Jeg har alle mulige ting jeg gerne vil afprøve i år – f.eks. eggnog. Både den traditionelle men også en med chokolade.. Jeg har aldrig smagt hverken den ene eller den anden, men jeg har en ide om at det smager godt.. Er der nogen af jer som har smagt det, og hvis der er hvad synes i så om det?

Noget andet der hører sig julen til er juleknas…….. Jeg har altid synes det er et lidt sjovt ord, men det passer jo egentlig ret godt til det det er.. For mig er juleknas alle de søde sager i julen som ikke er kager.. Altså slik, bolcher, karameller og sådan.. Og jeg synes egentlig også at de her børnevenlige rocky roads passer godt ind under kategorien; juleknas.

Det er som jeg skrev en børnevenlig udgave. I de traditionelle rocky roads bruges der tit mørk chokolade, nødder og i nogle tilfælde tørret bær.. Det ved jeg med sikkerhed, at mine børn ikke vil kunne lide.. Der er ikke rigtig nogen herhjemme der er vildt begejstret for mørk chokolade, og slet ikke når det er blandet med nødder og tørret frugt..

Men den her udgave af rocky road tror jeg at stort set alle vil kunne lide. Min opskrift er sådan lidt på slump.. Det er sådan en opskrift hvor det er lidt op til en selv hvad  og hvor meget man vil putte i. Her er hvad jeg brugte:

 

Opskrift på Rocky Roads af den børnevenlige slags…

250 g. Marabou mælkechokolade
1 spsk sirup
6-7 digestive kiks
små skumfiduser

Mens chokoladen smelter, puttes kiksene i en frysepose og knuses med en kagerulle (evt.) – der må gerne være en god blanding af små stykker og lidt større. Når chokoladen er smeltet blandes sirup godt i. Tilsæt så kiks og skumfiduser og bland godt. Put den mængde skumfiduser i som du synes er passende – jeg brugte ca. 75 g..
Man kan også sagtens putte andre ingredienser i som f.eks. knuste chokolade cookies, karameller som dumle eller center chokolade eller sådan noget, marcipan, måske kunne man blande lidt choko pops i… Altså der er ikke rigtig nogen regler… Når ingredienserne er blandet godt sammen hældes de i en form beklædt med bagepapir, og sættes i køleskabet i et par timer. Når chokoladen er stivnet skæres det ud i de ønskede størrelser.. De skal opbevares køligt.

img_4679

img_4681

img_4682

img_4694