Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Vi har lige holdt fællesfødselsdag i min mellemstes klasse.. Jeg skulle have pizza med, og jeg havde helt vildt svært ved lige at regne ud hvor meget pizza sådan en flok12 årige unger spiser.. Specielt de der drenge der er på vej i puberteten – de kan altså tage fra.. Nå men jeg lavede 7 pizzaer som var i bradepande størrelse.. Og de var blevet spist rub og stub.. Men jeg tror at det næsten ville være lige meget hvor mange pizzaer jeg havde lavet. De var blevet ved med at spise.. 😀

I stedet for bare at gange opskriften op så lavede jeg den af 4 omgange. Det synes jeg er nemmere mht. mængden af dej.. Det hæver alt for meget op til at kunne være i en skål. Og det kørte egentlig bare, for da jeg havde lavet den første portion og stillet den til hævning gik jeg igang med den næste, og fortsatte på den måde. Da jeg havde lavet den sidste portion var den første egentlig færdig med at hæve, og så kunne jeg bare gå i gang med at lave pizzaerne..

Du skal bruge;

1 brev tør gær
3 dl. vand
9 dl. mel
2 tsk. salt
1 tsk sukker
2 spsk olivenolie

start med at blande tørgær i vandet og lad det stå i nogle minutter. Imens blandes mel, salt, sukker og olie sammen.. Når gæren er helt opløst blandes det i melblandingen. Rør ved medium hastighed (med dejkrogen) indtil alt er blandet godt sammen. Skru herefter ned på lav hastighed og lad den køre på den hastighed i 7-10 min. Herefter får du den blødeste dej som er klar til hævning. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Smør gerne skålen dejen skal hæve i med olien, og overfladen på dejen kan også smøres da dejen ellers godt kan få en lidt hård overflade. Når dejen er færdighævet deles den i 2 og så rulles den ud til den ønskede str. pizza.. Så er det bare at putte det fyld på du gerne vil ha på..

c19e90e3-8da3-4d0f-9b0b-ff7a5ff6f69c

8c91598d-65e4-40bd-886e-2899b702c106cc21eddf-7afc-4723-8b52-582febe8274e