Så er Halloween overstået og nu begynder jule hyggen for alvor at sprede sig.. Herhjemme i hvert fald.. 🙂 Det er som om, at jeg først for alvor kan komme i gang med julehyggen når halloween er slut.. Nogen vil nok også mene at det er for tidligt, og at man sagtens kan tåle at vente et par uger eller 3 med alt det juleri. Det er der da i hvert fald en herhjemme som synes.. Men som jeg har fortalt før så E.L.S.K.E.R. jeg julen.. Det er ikke kun juleaften, men også alt det op til.. Det er så hyggeligt.. Og heldigvis deler mine børn begejstringen med mig..

Vi er så heldige, at vi bor meget tæt på Århus (eller Aarhus som det jo staves nu). Ca. 8 km er der indtil Århus midtby herfra så det er jo dejlig nemt. Og jeg synes jo Århus er en fantastisk by, og i julen er det ingen undtagelse.. I fredags tændte Salling deres helt utrolige julelys.. Det er så smukt og ubeskriveligt. Vi var ikke inde og se da lysene blev tændt. Men vi tog derind i søndags. Vi havde nogle småting der lige skulle købes, derefter tog vi ned til Aarhus Street Food og fik noget at spise. Jeg har været der før og var begejstret – så jeg synes resten af familien skulle prøve det. Det var simpelthen så hyggeligt Jeg fik en lækker gourmet burger. Det var vi tre der fik, og så var der 2 der fik en ordenlig omgang fish `n´ chips.. Det var bare så lækkert, og det var svært at vælge hvad man skulle ha`. Næste gang tror jeg at jeg vil ha pulled duck.. 🙂

Nå men da vi havde spist var der blevet mørkt, og vi gik et smut ned til Salling for at se de smukke julelys.. Og hold nu op altså – jeg bliver lige begejstret hver gang jeg ser det.. Jeg har altid syntes at Sallings juleudsmykning har været rigtig flot, og derfor blev jeg lidt ærgerlig sidste år, da jeg hørte at det skulle laves om. Men det er bare så flot så det gør absolut ingenting synes jeg.

Og så er der jo også stjernetæppet som er i gennem hele strøget.. I år bliver det allerede tændt fredag d. 11/11  – julemanden ankommer til Dokk1 og går med det store juleoptog igennem Århus. Oppe ved Ryesgade bliver det smukke stjernetæppe så tændt. Det plejer at være omkring kl. 18.30-19.00 ca. at lysene bliver tændt. Stjernehimlen (eller tæppet) er 850 m langt og der er en halv million lys.. Det er altså vildt, og en rigtig flot og speciel oplevelse. Det er meget specielt og stå der i mørket og tælle ned og vupti så er himlen bare lyst op af mange, mange små pærer.. Hvis I har mulighed for det så tag ind og oplev det.. Det behøves ikke at være selve aftenen hvor det bliver tændt, for det er altså også en oplevelse i sig selv at se lysene en helt almindelig aften (hvor der ikke er så mange mennesker).

Noget andet som jeg også altid skal i julen er i Den Gamle By.. Det er simpelthen noget af det hyggeligste.. Og så er det hele bare så gennemført. Jeg har fortalt om Den gamle By før, men jeg er virkelig så begejstret for det. Særlig jul i Den Gamle By.. Som starter d. 19/11.. 🙂 Alt er bare så godt, og hvis I skal derind så ta` og gå ned i 1974 by delen hvor du kan gå til konditor, besøge boghandlen, besøge lejlighederne, besøge spejderne osv..

… Som jeg har fortalt så glæder jeg mig vildt til jul, og for at det ikke skal være løgn så har jeg fået Sallings julekatalog.. 🙂 🙂

 

P.s. Inden længe begynder jeg at bage julekager, og jeg skal nok dele opskrifterne herinde

Se lige hvor flot det er.. <3

img_4630

På konditori i Den Gamle By

img_2041

Julehygge i en af lejlighederne i 1974er bydelen

img_2037