Jeg er for alvor kommet i gang med julehyggen. Jeg har de sidste par år ønsket, at jeg var gået i gang noget tidligere med alt det julehyggelige, fordi jeg simpelthen synes at december måned er ovre lynhurtigt.. Men det er bare ikke rigtig blevet til noget.. Før i år. Altså det er ikke sådan at der er pyntet op eller noget som helst. Det har vi en tradition med, at jeg gør når ungerne er blevet puttet aftenen før d. 1/12. Så står de op til et rigtig julehyggeligt hjem.. 😀 Det gjorde min mor også, da jeg var barn og jeg elskede det helt vildt..

Det jeg er begyndt på nu er forberedelser til dekorationer – bla. er jeg fuld i gang med nogle adventskranse.. Faktisk kommer jeg til at lave tre i år.. Jeg er i gang med en hvor kransen er dækket af lakridskonfekt, og en som er dækket af sukkerknalder.. Den tredje bliver en mere traditionel en med gran, mos osv.. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre af de to andre adventskranse – for jeg har jo ikke noget at bruge 3 til. Måske forærer jeg dem væk.. Grunden til jeg lavede dem var, fordi jeg blev inspireret af min søster som lavede den med lakridskonfekt. Og så tog det ene lige som det det.. Men det har været så hyggeligt. Så har vi hørt julemusik og hygget os mens vi har lavet hver vores kreative projekt. 😀 Det er Sofie som jeg hygger med.. Hun er helt vildt kreativ, og får de sjoveste ideer. Lige nu er hun ved at fjerne ansigterne på nogle gamle Bratz dukker, for så at tegne nogle nye på.. 🙂

Den anden dag lavede de her børnevenlige rocky roads – jeg vil virkelig anbefale jer, at prøve og lave dem.. De blev lynhurtigt spist så jeg måtte i gang med at lave endnu en portion til lidt ekstra fredags hygge..

I dag har jeg lavet de fineste jule småkager.. Sukkerstokcookies. (jeg ved ikke helt hvad jeg skal kalde dem)  De er ret nemme at lave, man skal bare lige være opmærksom på at dejen godt kan revne lidt når man laver dem. De driller mig lidt hvert år, men det er kun de første par stykker efter det så kører det altså.. 🙂 De er virkelig fine, og det bliver ikke meget mere julet..

Her er opskriften:

250g. smør
350g. mel
150g. flormelis
1 tsk. Vaniljesukker
2 æggeblommer
1/2 tsk mandel essens
rød frugt farve (jeg brugte en del, men det er en smagssag hvor røde de skal være)

 

Rør smør og flormelis til det er blødt og cremet. Tilsæt æggeblommer, vanilje og mandelessens – rør godt. Tilsæt melet lidt af gangen, og rør så til du har en blød dej. Del dejen op i to, hvor den ene halvdel skal farves rød. Når den har fået den ønskede røde farve pakkes de ind (hver for sig) og stilles i køleskabet i 15-30 min.

Når dejen er afkølet skal sukkerstokkene formes. Tag en klump på ca. 15 g. af hver farve dej. Rul dem ud (hver for sig) til de er 15 cm. lange, og læg dem så ved siden af hinanden. Pres dem let sammen, og begynd så forsigtigt at sno dem. Det skal nærmest ligne et reb. Form dem som en sukkerstok, og læg dem på en plade med bagepapir. Sørg for at rulle den røde dej og den lyse dej ud hver for sig så den røde ikke smitter af på den lyse..

Nu skal ovnen tændes på 180 g.

Når du har lavet sukkerstokke af alt dejen skal de på køl igen i ca. 15-20 min. Det gør at de ikke flader for meget ud (man kan ikke undgå at de flader lidt ud).

Herefter bages de i ovnen i ca 10 min. (men hold lige øje med dem).

dsc08121

dsc08122

img_4714

img_4715

kopi-af-dsc08149

dsc08155