Julen nærmer sig jo, og nogle supermarkeder har allerede fået juleslik og kager.. Jubii siger jeg bare – jeg elsker jo julen.. 😀

Nå, men hvis du nu også glæder dig til jul, men synes det er lige tidligt nok med at bare julekager så er det her simpelthen den perfekte kage… Ølkage med lækre krydderier i.. Den er nem at lave, men skal have ca. en time i ovnen.. Den er ventetiden værd..! Den smager og dufter SÅ godt.. Den smager også godt med smør på – altså lige som hvis man smører en franskbrød.

Opskrift;

1 hvidt øl
500 g farin
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødte nelliker
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt natron
500 g. hvedemel

Tænd ovnen på 180 grader

Øl og farin blandes godt sammen. I en anden skål blandes ingefær, nelliker, kanel, natron og mel. Rør det i øl blandingen. Bland det hele godt sammen, og hæld det herefter i en smurt franskbrødsform. Bag det i ca. 60 min. (tjek jævnligt de sidste 10 min.) Pensl kagen med smeltet smør når den er taget ud af ovnen..

img_4524

img_4527

img_4531

img_4529