Jeg ved ikke hvor mange af jer der har været i Den Gamle By i Århus, men har I ikke været der vil jeg helt klart anbefale det.. Specielt i jule tiden – det er simpelthen noget af det mest hyggelige.. Vi er der altid i november eller december, og det er et af højdepunkterne i julen for os.. Der er så mange huse der er så fascinerende.. De helt gamle, men også den nye bydel i Den Gamle By som de kalder 1974 bydelen. Det er simpelthen så gennemført..!

Når vi er i Den Gamle By skal vi for det meste forbi konditoren hvor man kan komme ind og sidde og få et lækkert stykke kage og varm chokolade. Og når vi skal hjemad går vi forbi bageren og køber lidt kage med..

Den bager de har i Den Gamle By er fantastisk.. Specielt deres hindbærbrød, som er det samme som hindbærsnitter, de er simpelthen så lækre og er noget som jeg køber hver eneste gang vi er der.. Men altså alle de kager de har er så gode.. Jeg købte engang et lille opskrifts hæfte til en 10er derinde, hvor der er en håndfuld af deres opskrifter.. Deriblandt hindbærbrød.. 🙂

Jeg har bagt dem for nylig, og jeg bliver nødt til at sige; jeg er virkelig ikke en haj til det.. 😀 Hold nu k*** altså den dej der drillede mig.. Den er meget “skrøbelig” i det. Men jeg har besluttet mig for, at jeg vil rulle dejen ud og så bruge en udstikker næste gang.

Opskrift på hindbærbrød/snitter

375g. smør
500g. mel
250g. flormelis
et æg
3 tsk vaniljesukker
75g smuttede hakket mandler

Fyld; hindbærmarmelade

Tænd ovnen på 185 grader

Skær smør i små tern, og smuldr det i melet. Tilsæt flormelis, vanilje og mandler. Tilsæt tilsidst ægget og saml dejen hurtigt. Stil den færdige dej i køleskabet i en time.

Rul dejen ud til den er ½ cm tyk og bag den i ca. 15-20 min.. Mens kagen stadig er lun skæres den ud i den størrelse du ønsker hindbærsnitten skal være, smør halvdelen med hindbærmarmelade, saml kagen og smør glasur på.. Og vupti så har du lækre hindbærsnitter.. 🙂

img_4562

img_4563

img_4564

 

img_4565

Jeg skal være den første til at indrømme at de ikke er særlig kønne.. 😀

img_4566