Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Sukkerpolitik.. Det er sikkert et ord alle forældre med børn i vuggestue/børnehavealderen er stødt på. 0 sukkerpolitikken hørte jeg om første gang, da min ældste dreng gik i storebørnsgruppen i børnehaven. Indtil da havde der ikke været noget der mindede om en 0 sukkerpolitik – til jul var der julearrangement med saftevand til børn, gløgg til voksne og æbleskiver til os alle.. Og til fødselsdage måtte der gerne deles flødeboller eller kage ud. Jeg vil sige at der behøves virkelig ikke være sukker i alt, men jeg tror også bare man skal passe på med at det bliver for “hysterisk”.. Det har det aldrig været i den børnehave vores børn gik i, men jeg kan huske jeg læste et blogindlæg af Mascha Vang hvor hun skulle til sommerfest i hendes datters børnehave. Hun skulle ha` noget mad med, og havde derfor købt koldskål og kammerjunkere. Koldskålen var med jordbær og vanilje, og derfor måtte hun ikke servere det for ungerne fordi de havde 0 sukkerpolitik.. I sådan nogle situationer synes jeg det er for hysterisk.. Du kan læse Maschas indlæg her

Nå, men når der ikke kan serveres kager og andet sødt hvad gør man så.. Et frugtfad er oplagt. – Jeg ved ikke noget bedre end et fad med lækker udskåren frugt.. Men jeg har det bare sådan, at når det er en børnefødselsdag så vil jeg gerne lave det lidt sjovt. Så da vi skulle holde min datters fødselsdag for klassen, og jeg skulle ha` frugt med (vi holdte fødselsdagen i fødselsdagsgrupper – så nogle tog boller med, andre tog drikke varer med osv)

Jeg lavede et frugtdyr.. En frø for at være mere præcis. Og det var simpelthen så nemt.. Jeg var lidt presset til at starte med, for jeg vidste simpelthen ikke hvordan jeg lige skulle gribe det an. Jeg havde et billede af hvordan den cirka skulle se ud, men det at få startet var sgu svært..
Til sidst kastede jeg mig bare ud i det.. Og det gik fint – altså alt blev ikke nøjagtigt som billedet i mit hoved, men den blev sød og ungerne var vilde med det. Frugten var lynhurtigt spist.

Jeg brugte en vandmelon,  vindruer, jordbær og kirsebær. Og tandstikker.. Jeg skar et hul der hvor munden skulle være, og udhulede vandmelonen. Jeg brugte sådan en melon ske og fik lavet nogle runde stykker vandmelon som også blev brugt.. Det skal jeg skar af vandmelonen rettede jeg til, og brugte det som øjne og fødder. Som jeg i øvrigt satte fast med tandstikker.

Også blev den fyldt med frugt.. Det var det.. Nemt.. 🙂 Ej det eneste “sværere” er det der med at få skåret munden det rigtige sted, og så sørge for skallen ikke revner..

img_3608