Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Jeg elsker virkelig donuts, og jeg synes i den grad vi mangler en Dunkin` Donuts, eller lignende, her i Århus.

Jeg har før delt en opskrift på ovnbagte donuts som jeg synes er rigtig god (opskriften er her), men jeg har også et par opskrifter på donuts som skal koges i olie/frituresteges. Uanset hvad så synes jeg det er så lækkert med en donut om de er ovnbagte eller fra frituren.

Som sagt har jeg nogle opskrifter på donuts, og dem vil jeg gerne dele med jer. Den ene er en opskrift på nogle lækre donuts hvor selve kagen ikke er vildt sød, men der kommer sukker på når kagen er færdig bagt/kogt. Den anden er til gengæld en mere kageagtig donut.. Den smager faktisk lidt som en klejne. Den opskrift deler jeg lige i et andet indlæg.

Hermed opskriften på donut 1 🙂

300 g. mel
1½ tsk tørgær
50 g. blødt smør
40 g. sukker
1 dl lunken mælk
1 æg

Bland mel og tørgær i en skål.- Smuldr herefter smørret i, og herefter tilsættes sukkeret. Bland mælk og æg i tilsidst og rør/ælt dejen godt sammen (ælt i ca. 4-5 min). Dejen bliver meget blød og nem at have med at gøre. Lad dejen hæve i en times tid.

Rul dejen ud på bordet til den er ca. 1 cm. tyk. Stik cirkler ud som er ca. 6 cm – jeg har sådan et udstikkersæt med cirkler i forskellige størrelse jeg bruger. Men ellers er et glas ganske fint. Herefter skal der laves donuthuller, og her brugte jeg en udstikker som var ca. 2 cm.. Jeg valgte at koge donuthullerne sammen med donutsene. Læg donutsene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 20-30 min.
Kog olie i en gryde – her kan du bruge solsikkeolie, rapsolie eller lignende. Jeg brugte 1 liter. Olien skal op på ca, 200 grader helst ikke højere, da kagen så vil blive mørk udenpå og ikke færdig bagt indeni. Sørg for at olien er varm nok inden de første donuts bliver lagt i. Jeg koger kun 2 ad gangen for ellers vil temperaturen på olien falde. Steg dem indtil der er en gylden overflade-ikke for lys ikke for mørk (ca. 45-60sek.) Læg dem herefter på et stykke køkkenrulle, og når de har kølet af i et par minutter skal de rulles i sukker eller flormelis.
Olien som donutsene har stegt/kogt i kan sagtens genbruges til pomfritter eller andet som kan frituresteges.. Evt. en ny omgang donuts.. 🙂

img_4430

img_4431