Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Nu er der ikke længe til halloween. Og halloween er noget danskerne efterhånden har taget til sig. Jeg kan huske da mine børn var små da var det ikke så udbredt som det er blevet nu. – Vi lavede nogle græskarlygter og det var det. Jeg kan huske et år hvor jeg havde gjort helt vildt meget ud af det – vi havde 5 græskar lygter stående udenfor og jeg havde blandet små slikposer, men ingen kom, haha..

Men de sidste par år er der kommet skub i det hele i lille Danmark. Man kan købe diverse halloween pynt og halloween slik i supermarkederne, og legetøjs butikkerne sælger halloween kostumer til den store guldmedalje. Jeg synes faktisk det er lidt hyggeligt.. – Specielt hvis der kommer nogle forbi og siger slik eller ballade.

Nå men de sidste 3 år har vi i min den ældstes klasse holdt en halloween fest hvor der er et lidt uhyggeligt “natte”løb, mad, kage og slik. Jeg har i et par år stået for kagen, og sidste år lavede jeg sådan nogle spøgelses cupcakes – jeg fik desværre ikke taget billeder af dem, men det var chokoladecupcakes som dem her også puttede jeg en slikkepind i den. – Altså stak selve pinden på slikkepinden ned i kagen. Så rullede jeg hvid fondant ud og skar det ud i store cirkler, lagde det over slikkepinden, tegnede øjne på og vupti så var der spøgelsescupcakes.. – Det er lidt svært at forklare.

Jeg har også et år lavet en græskar kage. Jeg købte en skål fra Ikea som kunne tåle varme – jeg mener det er sådan en her

Så gjorde jeg det som var det nemmeste; jeg købte en kageblanding fra Amo.. Du ved den der chokoladekageblanding som kun lige skal ha vand og olie også er den klar… – Det er en af mine yndlingskager. Jeg ved godt det er totalt fy at sige, men de smager sgu godt..

Nå men jeg købte 2 af de blandinger, lavede dem begge to og fyldte 2 skåle med dej. Ind i ovnen – ikke ved alt for høj varme for så bliver kagen brændt udenpå, mens der er dej indeni. Når kagerne er færdigbagt skal de køle af, og imens de gør det kan du lave noget smørcreme/frosting. Evt. af 250 g. smør, 500 g. flormelis, vanilje og lidt mælk.

Når kagerne er afkølet tages de ud af formene/skålene og smøres på den flade side med smørcreme. “Lim” dem sammen med smørcreme – nu har du en kugle. Find det fad kagen skal serveres på og smør lidt creme på, sæt kagen ovenpå og dæk nu kagen med et lag smørcreme.

Nu skal den dækkes med fondant. Jeg havde købt noget orange fondant, men du kan også farve det selv (det er dog hårdt arbejde). Læg fondanten over kagen. Herefter skal du have fat i noget sort fondant til øjne og mund. Sidst men ikke mindst skal du også bruge noget grønt fondant til toppen.. Derudover lavede jeg grønt glasur af flormelis, æggehvide og grøn farve og det sprøjtede jeg ud som græs.. Jeg børstede lidt kakaopulver på som forestillede jord. Vild og indviklet forklaring.. Jeg håber ikke der var for meget volapyk, men egentlig er det nemt nok når man står med det.. Det her var også bare et forslag til en halloweenkage..

Jeg beklager lige den dårlige billedekvalitet :/

IMG_1917