Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Min mor sendte et link til mig forleden dag på en opskrift på karameller. Jeg har så længe jeg kan huske elsket karameller. Min tante lavede tit de lækreste karameller til jul, og jeg har også prøvet selv et par gange. – Jeg synes bare ikke rigtig de er blevet så gode, og så har de været sindssygt besværlige at lave..

Nå men den her opskrift er simpelthen så nem – det lød næsten for godt til at være sandt.. De skal laves i micro ovnen så man slipper for at stå og koge (og brænde det på), og det tager kun ca. 6 min..

Det du skal bruge er ;

1 dl glukose sirup

50 g. smeltet smør

1 dl kondenseret mælk

1 dl sukker

1 dl brun farin

vanilje essens

1/4 tsk. salt

 

Det hele røres godt sammen i en skål som kan tåle at komme i mikro ovnen. Stil skålen i mikroen i 1½-2 min. tag den ud og rør godt – ind i mikroen igen i 1½-2 min – ud og rør og sådan fortsætter du indtil der er gået 6 min. Hæld karamellen op i en form som er foret med bagepapir, og lad det stå til det bliver stuetemperatur. – Herefter skal det i køleskabet i et par timer. Når karamellen er helt kold skæres det i den ønskede størrelse. Jeg dryssede lakrids pulver over nogle af dem – det blev rigtig godt.. 🙂

IMG_1141IMG_1142IMG_1143IMG_1145IMG_1146