Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Jeg ELSKER donuts.. Jeg synes virkelig det er noget af det lækreste.. Det er bare ærgerligt at vi ikke rigtig har nogle “donutshops” – det har vi i hvert tilfælde ikke her hvor jeg bor. Man kan jo købe donuts i Fakta, Netto, Lidl osv. og de kan også godt gå an.. Sådan lidt i en snæver vending – hvis trangen er for stor, og man bare vil ha` en donut nu og her.. De er også ok, men de kommer efter min mening aldrig i nærheden af dem man kan købe i Dunkin`Donuts og lignende steder..

Igår aftes fik jeg lige pludselig en voldsom trang til donuts. Først tænkte jeg at jeg simpelthen ikke gad og gå i gang med at lave nogen. For det første stinker hele hytten af friture bagefter, for det andet synes jeg godt det kan være lidt besværligt at få dem bagt/kogt nok i en friture, og for det tredje så gør det jo ikke lige frem donutsene sundere af at komme i frituren. Mens jeg sad der og fik mere og mere lyst til dem kom jeg ik tanke om, at jeg engang fik en opskrift på donuts bagt i ovnen. Jeg gik straks i gang, og kl. 23.00 sad jeg og spiste donuts.. 😀

… Og opskriften skal selvfølgelig deles med jer. :

Ovnbagte Donuts;

450g. mel

2 tsk fint salt

50 g. sukker

2 tsk tørgær

50 g. smør

240 ml. mælk

80 ml. vand

1 tsk vanilje ekstrakt

Tænd ovnen på 180 grader hvis det er varmluft, og 200 hvis det ikke er varmluft.

Lun mælk og vand og bland smørret og vanilje i, og lad det smelte (mælk og vand skal ikke koge – kun lige lunes). I en skål blandes mel, gær, sukker og salt. Herefter hældes mælkeblandingen i lidt ad gangen indtil dejen er blød uden af være klisteret. Lad røremaskines køre på laveste hastighed i 2 min. herefter sættes hastigheden op til medium. Lad maskinen kører i 5-7 min. Hæld din dej ud på et meldrysset bord, og ælt det godt i gennem.Læg det tilbage i skålen og lad det hæve i 1-1½ time. Herefter rulles dejen ud så den er ca. 1 cm. Stik dine donuts ud jeg brugte alminde lige udstikkere til det – en lille og en større. Læg dem på en bradepande med bagepapir, og lad dem hæve i en ½ time mere.

Herefter pensles de med lidt smeltet smør og kommes i ovnen i ca. 12-13 min. De må ikke være for gyldne – de skal kun lige ha fået nok ellers kan de blive tørre.

Med det samme de er taget ud skal de glaseres eller ha kanelsukker på. Jeg gjorde det, at mens de var i ovnen lavede jeg en tynd glasur.. Bare af flormelis, vand og lidt vanilje.. Man bestemmer jo selv hvor tyk/tynd glasuren skal være. Min er meget tynd – man kan faktisk ikke se at donut`en har noget glasur på, men man kan sagtens smage det..

Hvis du hellere vil ha kanelsukker på så pensl donutsene med smeltet smør og vend dem godt og grundigt i kanel.. 🙂

IMG_0318 IMG_0319IMG_0321