Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/haarfin.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Så er julen ved at være overstået og øv hvor jeg synes det er gået stærkt i år.. Det synes jeg vist egentlig hvert år.. Dog synes jeg det har været lidt mere stressende i år en det plejer at være… Jeg tror det er fordi vi blev ramt af sygdom en uges tid inden juleaften, og jeg var derfor ret sent ude for at købe gaver. Nå, men nu er det overstået og alt gik jo godt.. Vi fik alle sammen nogle rigtig gode gaver – det var helt overvældende.. Jeg fik bl.a. 3 lyshuse og en stor vase fra Kähler, nogle virkelig flotte sofapuder, noget lækkert make up..

Vi holdte jul hos mine svigerforældre, og vi var 15.. Det var rigtig hyggeligt og meget afslappende.. – Det var helt perfekt. 1. juledag slappede vi af. Det har ellers været en tradition i mange, mange år at vi skulle ud til min bedste og holde julefrokost. Men vi er efterhånden blevet en stor familie når alle er samlet. – Helt præcist 45 mennesker.. I min bedstes lille hus på omkring 80 kvm.. Det er mange mennesker på meget lidt plads så vi har valgt at melde afbud. Det gjorde vi både sidste år og i år. 2. juledag er der julefrokost her hos os for mine forældre og søskende og deres kærester og børn. 2. juledag bliver vi 15. Det er stille og roligt – vi sidder bare og hygger os mens vi spiser… Og spiser….

Jeg håber også du har haft en dejlig og hyggelig juleaften.. 🙂

Lige inden d. 24. lavede jeg noget konfekt. Min datter og jeg selv er de eneste som kan lide marcipan herhjemme – så noget af konfekten havde vi helt for os selv.. Jeg lavede nogle marcipan kugler med hvid chokolade, crunchy chokolade som du kan finde opskriften på her også nogle chokolader med karamel i midten. – Alt sammen noget som kan laves når som helst, også selv om det ikke er jul.

Marcipankuglerne smagte jeg hos en veninde, og falde straks for dem. De er helt fløjlsbløde og smagen er simpelthen så fantastisk, så jeg måtte selvfølgelig ha den opskrift.

Nu får i den også:

100 g. marcipan

saften fra ½ citron

75 g. hvid chokolade –

1 dl. flormelis

100 g. hvid chokolade

Smelt de 75 g. hvid chokolade over vandbad. Rør marcipanen blød og tilsæt citronsaften. Når chokoladen er smeltet hældes den i marcipanen. Tilsæt flormelissen lidt ad gangen – indtil marcipanmassen virker fast, men ikke tør. Stil marcipanen på køl i ½ time. Herefter smeltes de 100 g. hvid chokolade over vandbad. Marcipanen trilles til kugler, og dækkes herefter med den smeltede hvide chokolade. Drys evt. med frysetørret hindbær, lakrids osv.. Kuglerne stilles på køl indtil de skal serveres..

Man kan sagtens skifte citronsaften ud med appelsinsaft, likør osv.

IMG_0143

 

Chokoladerne med karamel var nogle jeg så i en af de udsendelser som der er blevet vist med Mette Blomsterberg her i julen. Jeg har bare ikke kunne skaffe sådan en chokoladeform som hun brugte. Men helt tilfældigt var der et opslag fra Isabellas på Facebook om stort set den samme opskrift, men i stedet for en chokoladeform brugte de sådan nogle små konfektforme. Så det gjorde jeg også bare.. Jeg må sige det var lidt besværligt, og ikke så kønt, men de smagte godt.. Rigtig godt.

Jeg brugte

ca. 200 g. chokolade

1 ds. kondenseret mælk

lidt kanel

Jeg startede i god tid for dåsen med det kondenserede mælk skal koge i ca. 4 timer. Dåsen må ikke ligge ned, men skal stå oprejst, også skal du sørge for at dåsen heletiden er dækket med vand. Efter 4 timer har du simpelthen den lækreste karamel..

Så smeltede jeg chokoladen over vandbad, og fordi jeg havde lidt travlt (og ikke den store tålmodighed) så var der intet der blev tempereret her. Desværre for det kunne man godt se lidt.. Heldigvis var chokoladerne jo gemt lidt i konfektformen. Men ønsker du en flot og blank chokolade så kan du se hvordan du temperere chokoladen på Mette Blomsterbergs side klik her

Jeg hældte ca. en spiseske chokolade op i formene og sørgede for at at siderne blev dækket. Efter de havde stået lidt (nogle minutter) vendte jeg bunden i vejret på dem (på et stykke bagepapir) og lod chokoladen stivne. Da chokoladen var størknet hældte jeg ca. 1 tsk karamel i.. Og tilsidst noget chokolade til af dække med..

Jeg valgte at putte lidt kanel i karamellen for at gøre den lidt julet, men næste gang tror jeg bare jeg lader den være som den er..

IMG_0128

IMG_0144

IMG_0145

Ja som sagt – ikke de kønneste chokolader, men nok noget af det bedste jeg længe har smagt..