Det her er en opskrift jeg har haft (og brugt) i mange, mange  år. Det er en amerikansk opskrift, og den skulle være meget lig den første opskrift på amerikanske chocolate chip cookies – hvabehar` 😀

Men de er virkelig gode..!!

Du skal bruge:

225 g. smør
150 g. sukker
150 g. brun farin
2 æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
1 tsk. natron
300 g. mel
et lille drys salt
270 g. hakket chokolade

Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bageplade med bagepapir klar.

Rør sukker og smør hvidt og luftigt. Bland den brune farin i og rør godt. Så skal æggene i et efter et. Bland det hele godt sammen. Hæld vaniljen i. Bland natronen og saltet sammen med melet inden det lidt efter lidt hældes i resten af dejen. Tilsidst skal chokoladen hældes i. Hvis dejen er meget blød så stil den i køleskabet i en halv times tid.

Jeg bruger en iskugle ske til at forme mine cookies med, men du skal også sagtens bruge en spiseske – så skal du bare lige forme dem runde (som en kugle). Læg dem på bagepladen – sørg for at der er god afstand mellem dem fordi de flader meget ud. Jeg plejer at ha 3 ved siden af hinanden på en plade – så altså ca. 9 i alt pr. plade.

De skal bages i ca. 10-13 min. – alt efter hvor store de er, og hvor meget ovnen varmer.

cookies-2